Vr bril HTC Vive

HTC-viveHTC vive is de virtual reality bril van het telefoonmerk HTC. Deze bril sluit jij aan op je PC waardoor je virtuele games kunt spelen. Op deze pagina lees jij alles wat je moet weten.

VR Bril HTC vive kopen

ProductLevertijdPrijsMeer informatie
HTC Vive1 dag€899,-Meer informatie
HTC Vive1 dag€899,-Meer informatie

De HTC vive is een VR bril die de concurrentie aan gaat met de oculus rift. Deze VR bril kan gebruikt worden in combinatie met een PC waarmee jij je in de virtuele wereld begeeft. Op deze pagina zullen wij je wat meer informatie geven over deze virtual reality glass.

Unieke punten HTC Vive

HTC vive smartglassesDe HTC vive weet zich te onderscheiden van andere vr brillen dankzij een aantal unieke punten die zijn doorgevoerd. Een erg belangrijk verschil is dat je met deze bril op volop kunt bewegen. Met de andere brillen kun je het beste op een vaste plek te gaan staan of zitten. Eigenlijk kun je met die brillen alleen je hoofd bewegen om de virtuele wereld te verkennen.

Bij de bril van HTC kun jij lopen in een straal van maximaal 4.5 meter bij 4.5 meter. Hierdoor veranderd de virtuele wereld ook als jij naar voren of naar achteren toe loopt. Je kunt je wel voorstellen dat dit er voor zorgt dat de virtuele wereld oneindig lijkt. Ook kun je hierdoor bepaalde dingen van dichtbij bekijken door er naar toe te lopen. Het apparaat weet zich precies waar je bevind door de censoren die in de kamer worden geplaatst. Dit maakt de game ervaring nog realistischer dan bij de andere modellen.

Je hoeft niet bang te zijn om tegen de muur aan te lopen, hier heeft HTC zeker over nagedacht. Als een kamer drie bij drie meter is dan zal het virtuele veld slechts twee bij twee meter zijn. Op deze manier is het vrijwel onmogelijk om tegen de muur aan te lopen. Als je niet meer verder kan in de virtuele wereld weet je dat je nog een meter bij de muur vandaan bent. Iedere beweging wordt nauwkeurig tot aan enkele centimeters gevolgd.

Daarnaast is deze bril ook van een camera voorzien. Dankzij deze camera kunnen er beelden uit de echte wereld gecombineerd worden met de virtuele wereld. De camera is geplaatst aan de voorzijde van de bril. Hierdoor kun je hetzelfde zien als je zou zien zonder de bril. Hierdoor kun je er voor kiezen om niet volledig afgesloten te zijn in de virtuele wereld. Wil je wat drinken of komt er iemand de kamer binnen? Dan kun je er gewoon naar kijken dankzij de ingebouwde camera. Ook de mogelijkheden voor games zullen oneindig en fantasierijk zijn.

Specificaties van de bril

Schermtechniek Oled
Aansluitingen 1 hdmi en 2 usb
Controllers Twee soorten
Resolutie 1200 x 1080
Verversingssnelheid 90 HZ
Dynamisch Rondlopen binnen 4.5 x 4.5 meter
Audio Niet ingebouwd
Camera Ingebouwd

 

Controller

De VR-bril wordt gecombineerd met een speciale controller waar HTC erg tevreden over is. Voor beide handen is er een draadloze controller beschikbaar. De zogenaamde move controllers liggen goed in de hand en zijn voorzien van makkelijk te gebruiken knopjes. Ze zijn met zachtmateriaal afgewerkt waardoor ze zo lekker in de hand liggen.  De move-controllers zijn op te laden via een mini usb poort. De maximale gebruikstijd bedraagt vier uur. Met deze controllers kun je de games perfect besturen.

Draagcomfort

Niet alleen de functionaliteiten zijn belangrijk bij de brillen. Ook moet het comfortabel zijn om te dragen. Want wie wil er nou uren gamen met een bril op die niet lekker zit? Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken als je besluit deze bril aan te schaffen. De bril zit namelijk erg comfortabel. Het is een compact apparaatje dat op je hoofd bevestigd kan worden door middel van een bandje. Ook mensen die een bril dragen kunnen de vrbril over hun eigen bril heen plaatsen. Hierdoor is het een apparaat dat voor iedereen te gebruiken is.

HTC vr bril ervaringen

ervaringenBenieuwd naar wat andere gebruikers vinden van deze bril? Lees dan de HTC Vive reviews onder deze pagina. Ben jij in het bezit van de vr-bril? Help ons en andere bezoekers door jouw ervaringen te beschrijven in een review. Laat een eerlijke beoordeling achter zodat het een bijdrage kan leveren aan de keuze van andere bezoekers.

HTC vive reviews
Wat andere gebruikers vinden Laat je beoordeling achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat je beoordeling achter

Vr bril HTC Vive
Rate this post