VR games

Gamen is niet meer hetzelfde dankzij Virtual reality games. Met de VR games wordt er een nieuwe dimensie aan het gamen toegevoegd. Zet de VR bril op en je bent afgeschermd van de wereld. Waar je vroeger over de schouder meekeek van de speler ben jij nu echt de speler. Kijk je  opzij? Dan zal je zien wat er aan die kant in de game gebeurt. Alleen al rondlopen en kijken in de VR games is al een hele nieuwe ervaring.  De games worden voor verschillende platformen/ consoles gemaakt.

Tip: Het grootste aanbod PS4 VR games vindt je hier.

Mobiele VR Games

Mobiele-VR-games

De mobiele VR games zijn geschikt om te spelen op de smartphone. De Samsung gear VR of een Google Cardboard zijn geschikte vr brillen om het te ervaren. In principe worden de meeste games voor zowel Android als iOs ontwikkeld. Op deze manier kun jij ze zowel op je iPhone als Android apparaat spelen.

Bekijk alle smartphone vr games

Desktop vr games

Desktop-vr-games

Ook PC gamers kunnen virtual reality games spelen. De desktop vr games worden momenteel volop ontwikkeld en er zijn al vele grote namen uitgekomen. De kwaliteit van de games is natuurlijk vele malen groter dan bijvoorbeeld de mobiele games. Hierdoor wordt de game ervaring nog intenser. Om deze games te spelen moet je in het bezit zijn van een krachtige PC en een geschikte vr bril. De oculus rift is momenteel de beste optie voor pc gaming.

Bekijk alle PC VR games

PlayStation 4 VR games

PS4-vr-games

PlayStation fans mogen van geluk spreken. De PS4 is namelijk de eerste game console die Virtual Reality aanbied. Met de Playstation vr games kun jij het maximale uit je PS4 halen. Na het spelen van de virtual reality spellen zal jij niet meer anders willen. Momenteel zijn er al een aantal games beschikbaar en dit zal in de toekomst veel groter gaan worden. De spellen speel jij in combinatie met de Playstation VR.

Bekijk alle PS 4 vr games

Wat zijn Virtual Reality games?

VR Games oftewel virtuele realiteit spellen, zijn spellen die je kunt spelen met een speciale VR-bril. In principe kan het verdeeld worden in drie categorieën: De smartphone games, pc games en de console games. Voor nu is de PlayStation de enige console die vr-gaming ondersteunt. Wij verwachten dat andere consoles zoals de GameCube of de Xbox One wel zullen moeten volgen.

Of je nou op je PC een Vrgame speelt of op je smartphone, het zal een totaal nieuwe dimensie en ervaring aan het gamen toevoegen. De “ouderwetse” manier van gamen is er niets bij. Wil je nu in een game achter je kijken? Dan is dit vaak erg traag en zal je met de pijltjes toetsen het beeld moeten bij draaien.

Als jij de bril op hebt kun je je gewoon omdraaien. Je zult direct zien wat achter je staat. Op deze manier voelt het aan alsof jij daadwerkelijk in de game zit.

VR games kopen

Er zijn verschillende verkooppunten waar jij je VR games kopen kunt. Zo hebben de volgende webshops een groot assortiment van VR games beschikbaar:
Bol.com
Mediamarkt.nl
Redcoon.nl
Coolblue.nl

Of je nou een PC game of een PS4 vr game zoekt, ze hebben het in hun assortiment.

Voor de smartphone kun jij terecht op iTunes of in de Google Playstore. Hier vind je zowel gratis als betaalde games. De spellen zijn stukken goedkoper, maar de beleving is hier door ook vaak minder.