Beste VR bril 2017 – Ultieme KoopGids

Het uitkiezen van een geschikte virtual reality bril is vrij lastig. Er zijn enorm veel VR brillen waar je uit kunt kiezen. Alle grote en kleine elektronica merken hebben een VR bril ontwikkeld. Daarom hebben wij een top 5 van de beste virtual reality brillen samengesteld van 2017.

 

Het aanbod is enorm, maar met slechts enkele kun je echt Virtual Reality ervaren.  Welke zou je kiezen? We komen er zo achter!

Beste virtual reality bril 2017

Het kiezen van een virtual reality bril is een persoonlijke keuze. Om eerlijk te zijn, is er eigenlijk niet een beste VR bril die ik je zou kunnen aanraden.

Er zijn verschillende factoren waar rekening mee moet worden gehouden voordat de VR-bril wordt aangeschaft. Factoren zoals het platform waarmee het verbonden is, de beeldkwaliteit,  resolutie, gebruikerservaring en comfort. Daarom wordt het geen eenvoudige keuze.

Wat voor de een de beste bril is, kan voor de andere tegenvallen. Het is dus belangrijk dat we naar je persoonlijke voorkeur en wensen gaan kijken.

Onze top 5 lijst met de beste vr brillen 2017 kan het maken van een keuze eenvoudiger maken. Ik raad je aan om onze volledige VR bril koop gids door te nemen, voordat je besluit er een te kopen.

Hieronder vind je een tabel, deze laat de beste 5 vr brillen van dit moment zien. Elke vr bril is met zorg gekozen door ons team van reviewers.

NaamPlayStation VR BrilHTC ViveOculus riftSamsung Gear VRGoogle DayDream
Laagste prijs399,-899,-Nog niet verkrijgbaar NL99,-Nog niet verkrijgbaar in NL
TypeAangesloten met kabelAangesloten met kabelAangesloten met kabelMobielMobiel
AansluitingHDMI, USB 2.0HDMI, DisplayPort, USB 2.0, USB 3.0HDMI, USB 2.0, USB 3.0 USB 2.0, USB 3.0Geen
Resolutie960 x 1080 (per oog)1080x 1200 per oog1080x 1200 per oog2560 x 1440Afhankelijk van je telefoon
HZ (Refresh Rate)1209090-60
Graden view100110110--
Sensoren Beweging, externe visuele positioneringBeweging, camera, externe visuele positioneringBeweging, externe visuele positioneringBeweging, aanwezigheidBeweging
ControlsDualshock 4, PlayStation moveHTC Vive motion controllersOculus Touch, Xbox One gamepadOnboard touchpad, Bluetooth controllersHandheld remote
Hardware platformPlayStation 4PCPCAndroidGoogle Daydream VR
Software platformPlayStation 4SteamVROculusSamsung Gear VR powered by OculusAndroid 7.0 Nougat
Meer informatiePrijs vergelijking & reviewPrijs vergelijking & reviewPrijs vergelijking & reviewPrijsvergelijking & reviewPrijsvergelijking & review

Top! nu je een korte indruk hebt van de verschillende modellen kunnen we doorgaan naar een nadere toelichting.

In deze lijst hebben we geen goedkope vr brillen zoals de Google Cardboard etc. meegenomen. Het is misschien leuk om een korte indruk van virtual reality te krijgen met deze toestellen. Maar het is lang niet zo indrukwekkend als de hardware die we in deze lijst hebben opgenomen.

Met de brillen uit deze lijst heb jij echt het gevoel dat je je in het spel of in de film bevind. Er zou een hele wereld voor je open gaan. Blijf dus niet te lang hangen met de goedkopere modelletjes, dit kan zelfs voor jou een teleurstelling zijn.

PlayStation 4 VR bril – Een geschikte bril voor gamers

Onze eerste virtual reality bril is gemaakt door Sony en is geschikt voor de PlayStation 4. Hiermee is Sony momenteel de enige game console die een eigen virtual reality bril heeft.

Als we kijken naar de beeldkwaliteit van de bril is deze erg goed te noemen. De headset kan stevig op je hoofd bevestigd worden waardoor hij comfortabel tijdens het spelen zit.

Wel moet er rekening gehouden worden dat je meer moet aanschaffen dan de bril om hier gebruik van te kunnen maken. De bril werkt namelijk samen met een camera en  move controller.Het kan zijn dat je al in het bezit bent van de camera voor andere spellen. Mocht dit niet het geval zijn, dan moet deze nog gekocht worden.  De camera kost een kleine 100 euro en kan hier besteld worden.  De move controller is nodig om je bewegingen te meten, deze kost zo’n 70 euro.

Als je al in het bezit bent van een PlayStation 4 dan wordt de keuze voor deze bril gemakkelijker. De ervaringen van de PS4 bezitters met de bril zijn over het algemeen erg positief.

Als je nog geen Playstation bezit, moet je niet vergeten dat het aankoop bedrag van een PlayStation nog bij de bril gerekend moet worden.  Op deze manier valt de bril stukken duurder uit dan de andere modellen.

Het grootste voordeel is wellicht wel het enorme aanbod spellen dat voor de PS4 in virtual reality zijn gemaakt. In 2016 zijn er een flink aantal spellen uitgebracht waaronder een aantal grote namen. Denk hierbij aan Starwars, Ace Combat 7, Final Fantasy & meer.

Ook als we naar de lijst van verwachte PS4 VR games kijken dan ziet dit er erg gunstig uit. Want wat zou je hebben aan een virtual reality bril als er weinig content voor is? Daar hoef je je bij Sony niet druk om te maken.

Op dit moment is de PS 4 vr bril mijn eigen persoonlijke favoriet van de verkrijgbare modellen. De prijs voor de vr bril is erg acceptabel voor wat je er voor terug krijgt. Hij zit erg lekker en er is enorm veel kwalitatieve content verkrijgbaar.  Met deze bril zul je gegarandeerd een goede virtual reality ervaring beleven.

Beoordeling
Zeer goede prijs
Hoge kwaliteit
Groot aanbod content
Hoogdrempelig voor niet PS4 bezitters

Meer informatie & uitgebreide prijsvergelijking: PlayStation VR

HTC Vive Sluit aan op je PC en ervaar virtual reality

HTC is een hele slimme samenwerking aangegaan met het bedrijf Valve. Uit deze succesvolle samenwerking is de HTC vive gekomen.  Met de HTC vive kom je erachter hoe werkelijk virtual reality kan zijn.

Deze bril staat ver voorop ten opzichte van de competitie.  Eigenlijk is het echt iets wat je zelf moet ervaren om het te kunnen begrijpen. Met name als je alleen nog maar een smartphone bril hebt gebruikt kun je je weinig voorstellen bij de virtual reality van HTC.

Toen ik voor het eerst de HTC vive gebruikte, kwam ik er meteen achter hoe eenvoudig deze in gebruik is. Plug hem in, in je pc. Plaats hem als een zonnebril op je hoofd en het spektakel kan beginnen.  De bril zit overigens ook nog eens erg comfortabel, een langere tijd gamen is voor mij geen probleem. Geen druk punten op me neus en dergelijke.

Wat de virtual reality bril van HTC echt uniek maakt ten opzichte van de competitie is het systeem dat je bewegingen tracked. Waar andere brillen gebruik maken van een camera, is HTC vele malen preciezer.

De Vive weet namelijk hoe jouw kamer eruit ziet, waardoor je je echt in een virtuele wereld bevind. Vive maakt gebruik van 72 punten om jouw locatie ten opzichte van de kamer te meten.  Als jij in je kamer beweegt en je komt bij de muur, dan zou je in het spel ook “het einde” bereiken en niet verder kunnen. In een kamer van 4 bij 4 wordt er een ruimte van 3 bij 3 gemaakt zodat jij niet tegen de muren aanloopt.  Het is wat lastig uit te leggen, daarom heb ik onderstaande afbeelding erbij opgezocht. Hierop wordt duidelijk hoe het speelgebied van de Vive precies werkt.

Naast de 72 punten die je locatie tracken, zijn er ook controllers beschikbaar die de VR ervaring verbeteren. De controllers houd je in je handen vast, net als de PlayStation move controllers. Op deze manier weet het spel ook waar jij je handen houdt. In sommige spellen is het gebruik van deze controllers zo realistisch dat het haast eng is.

De HTC vive moet net als de oculus rift aangesloten worden op een PC.  Zeker niet iedere computer is klaar voor virtual reality. Als ik kijk naar de gemiddelde computer van mijn familie en vrienden dan zijn deze er nog niet klaar voor. Een krachtige game computer is zeker vereist als je virtual reality wilt ervaren.  Twijfel je of je computer sterk genoeg is? Dan doe je er goed aan om dit eerst goed te controleren. Het zou zonde zijn als je de bril koopt om er vervolgens achter te komen dat je PC niet krachtig genoeg is.

Beschikbare content

Het aanbod van VR spellen voor de Vive is enorm aan het groeien. Zo kun je alle virtual reality PC games met de Vive spelen. In 2016 zijn er al een flink aantal grote namen beschikbaar gekomen in VR voor de PC. De verwachtingen voor 2017 zien er ook goed uit, de VR content zou zeker met een stijgende lijn groeien.

Naast het spelen van virtual reality games, kan de HTC vive ook voor andere doeleinden ingezet worden. Zo is het mogelijk om je telefoon aan te sluiten op de VR bril. Hierdoor kun jij bellen, berichten lezen etc. met de bril.

Maar ook de “ouderwetse” 2D games kunnen met het toestel gespeeld worden.De gehele collectie van Valve kan hierop worden gespeeld. Binnen de VR wordt een ruimte gecreëerd waarop een 2D scherm te zien is. Op dit scherm kun je de non- vr games goed zien en spelen. Deze functie is de zogenaamde Desktop Theater Mode en kan ook voor bijvoorbeeld het lezen van het nieuws worden ingezet. Het schakelen tussen VR content en 2D content gaat vlekkeloos.

De HTC Vive is een vr bril die samenwerkt met een PC. Houdt er wel rekening mee dat lang niet iedere computer geschikt is voor virtual reality. Dit zelfde “probleem” is bij de Oculus rift. Als je geen sterke game computer hebt, dan kan je hier geen gebruik van maken. Controleer van te voren goed of je PC geschikt is of schaf een nieuwe PC aan die geschikt is voor Vr.

De HTC vive is het meest vooruitstrevende product in de branche. De reden dat wij hem niet op de eerste plek hebben gezet, komt door het prijskaartje. De prijs is voor veel mensen toch te hoog om er mee te beginnen. Als je er het budget voor hebt, dan zou ik deze bril zeker aanraden.  Er is namelijk geen betere manier om virtual reality te ervaren dan met de Vive. Het prijskaartje is wat hoog, maar er mag zeker gezegd worden dat je waar voor je geld krijgt.

Beoordeling
Beste virtual reality ervaring van dit moment
Comfortabel
Groot aanbod content
Sterke PC nodig

Meer informatie & uitgebreide prijsvergelijking: HTC Vive

Oculus Rift Misschien wel de meest bekende bril

Als je opzoek bent naar een bril die geschikt is voor de computer, maar  de HTC vive net iets te duur vindt dan is de Oculus Rift de aangewezen bril. Doordat Facebook oprichter Mark Zuckerberg mee heeft gewerkt aan de bril, is het de bekendste bril geworden. Hierdoor kreeg het bij de lancering ook relatief veel kritiek. Inmiddels zijn de meeste foutjes uit de hardware verwijderd, waardoor jij zonder zorgen de bril kunt aanschaffen.

De makers van Oculus weten hoe belangrijk een eerste indruk is. Zodra je hem uit de verpakking haalt zie je hoe goed er is nagedacht over het design. De headset is erg licht en is voorzien van ingebouwde headphones. In verhouding met de HTC vive is de Oculus Rift zo’n 200 gram lichter. Je kunt je wel voorstellen dat, dat voor je hoofd stukken lichter aan voelt.

De Oculus Remote, de controller, is ook een mooie toevoeging. De controller is niet geschikt voor het gamen, maar kan juist als afstandsbediening gebruikt worden. Het geluid kan hiermee worden aangepast en je kunt switchen in de menu’s. Super handig als je een film wilt kijken of andere non-game virtual reality activiteiten wilt ervaren.

Mocht je voor de Oculus Rift gaan, dan kan ik je aanraden om niet te starten met een game. De beste manier om een goede eerste ervaring te krijgen is namelijk de zogenaamde Oculus Rift Experience. Dit is speciaal ontwikkeld om kennis te maken met de hardware. (Als je nog twijfelt over je aankoop, is het ook aan te raden om de Oculus Rift Experience te doen in een winkel zoals de Mediamarkt waar een demo gehouden wordt.) In de Oculus Rift worden er 8 korte demo’s laten zien over wat virtual reality nou eigenlijk inhoud en wat de mogelijkheden zijn.

Na het zien van de demo’s ben je hoe dan ook overtuigd van de mogelijkheden met virtual reality. Je kunt nu aan de slag met het spelen van de eerste spellen. Voor de Oculus Rift zijn de virtual reality PC games beschikbaar. Het aanbod is hierdoor inmiddels al enorm groot met een aantal bekende namen.  Als je gewend bent om VR games met je smartphone te spelen, dan kom je er nu eindelijk achter wat virtual reality echt is. De manier van spelen kan nauwelijks vergeleken worden, je krijgt echt het gevoel dat je midden in de game staat.  Dit kan erg intens zijn, met name in het begin was ik regelmatig aan het zweten tijdens het spelen.

Hoewel de Oculus Rift stukken goedkoper is dan de HTC vive, moet je ook bij dit apparaat in het bezit zijn van een sterke pc.  Lang niet iedere computer is geschikt voor het gebruik van virtual reality content.

Terug naar de oorsprong van deze koopgids, is deze VR bril aan te raden? Aan de Oculus Rift hangt ook een prijskaartje, maar doordat hij toch een paar honderd euro goedkoper is dan de HTC vive is het een goede keuze als je niet het maximale voor virtual reality wilt betalen. De content voor de hardware zou de komende jaren alleen maar toenemen waardoor je nog jaren plezier kunt hebben van deze virtual reality bril.

Beoordeling
Goede prijs
Hoge kwaliteit
Erg comfortabel en licht gewicht
Een sterke PC is vereist

Meer informatie & uitgebreide prijsvergelijking: Oculus rift

Samsung Gear VR Ervaar VR met je smartphone

De Samsung Gear is de eerste vr-headset in deze lijst die niet voorzien is van een eigen scherm. Dat is ook de reden dat ik hem op de vierde plek in deze lijst heb geplaatst. Doordat hij lekker goedkoop is, is het wel een leuke gadget die laagdrempelig in de aanschaf is.

De Samsung Gear is ontwikkeld in samenwerking met Oculus, van de Oculus rift. De headset is speciaal ontwikkeld om samen te werken met de Samsung Galaxy S6 en S7. Je smartphone functioneert tevens als beeldscherm. Je schuift je smartphone in de bril en verbind deze met een micro usb kabeltje. Je beeldscherm wordt opgesplitst in twee schermen, deze komen overeen met de twee lenzen van de bril. Zodra je smartphone verbonden is met de headset, kan deze je bewegingen tracken en je de juiste beelden tonen.

Een groot voordeel aan de Samsung Gear VR is de beschikbare content. Alle virtual reality content uit de Google Playstore kan namelijk gebruikt worden. Momenteel zijn er meer dan 300 VR apps beschikbaar. Doordat iedereen apps mag maken voor de Playstore en deze mag aanbieden, groeit het aanbod enorm.

De Samsung Gear VR staat eigenlijk tussen de simpele headsets als de Google Cardboard en de duurdere modellen zoals de Oculus Rift in. Bij een simpele headset, wordt de bril puur als houder gebruikt voor je smartphone. De Samsung Gear gaat hiermee wel een stukje verder. Dit komt waarschijnlijk doordat ze flink hebben kunnen profiteren van de kennis van de Oculus Rift. Zo is de tracking van je bewegingen stukken nauwkeuriger wat de beleving vele malen intenser maakt.

Een groot kritiekpunt blijft wel de beeldkwaliteit. In feiten kijk je natuurlijk tegen je beeldscherm aan van heel dichtbij. Vervolgens wordt er ook nog eens sterk op ingezoomed. Het inzoomen is zo sterk, dat je zelfs de pixels kunt zien. Hier kan de headset weinig aan doen. Mochten Smartphone VR brillen een succes worden, dan is het wachten op betere beeldschermen van de telefoons.

Mocht je absoluut een VR bril voor je smartphone willen, dan is de Samsung Gear VR de beste keuze. De kwaliteit en techniek loopt ver vooruit op de aller goedkoopste modellen. Daarnaast is er al een enorm aanbod van (gratis) content dat in de toekomst alleen maar groter wordt.

De Samsung Gear is geschikt om virtual reality te ervaren met je smartphone. Hoewel dit een van de betere modellen voor de smartphone is, moet ik hier wel iets aan toevoegen. Een smartphone vr bril kan lang niet vergeleken worden met een bril zoals de HTC vive of de bril voor de PS4.  De kwaliteit is stukken minder waardoor de ervaring ook wat kan tegen vallen.

Zelf omschrijf ik een smartphone VR bril graag als volgt: “Een introductie met virtual reality”.  In 2017 is dit model samen met de Google daydream toch de beste optie als je voor smartphone virtual reality wilt gaan. Wellicht komen er in de toekomst nog betere modellen uit, maar voor nu moeten we het hiermee doen.

Beoordeling
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Laagdrempelig instapmodel
Geschikt voor beginners
Werkt alleen met S6 of S7

Meer informatie & uitgebreide prijsvergelijking: Samsung Gear

Google Day Dream View De goedkoopste bril in deze lijst

Google is een enorm voorstander van virtual reality. De eerste “bril” die ze op de markt brachten was de Google Cardboard. Dit is een kartonnen omhulsel dat enorm goedkoop en basic is. In het kartonnen omhulsel plaats je je telefoon om zo virtual reality content te bekijken. Leuk om een minuutje te gebruiken, maar het is gewoon te basic.  Google Day Dream View gaat gelukkig een stapje verder.

Daydream is de naam van het virtual reality platform van Google. Voor dit platform zijn er een aantal standaarden vastgesteld. Zowel voor de software (apps) en de hardware zijn de standaarden vast gesteld. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars eenvoudig hun content kunnen aanbieden aan de gebruiker.

Google is de eerste die een VR-headset voor dit platform ontwikkeld heeft. Dit is de Google Daydream View.

De Daydream View is net zoals de Samsung Gear te gebruiken in combinatie met een smartphone. Het heeft dus geen eigen beeldscherm. De bril zelf heeft eigenlijk niet veel extra. Het design is erg strak en ook zit hij comfortable dankzij het lichte gewicht. Bij de bril wordt wel een remote control geleverd. Deze kan ingezet worden om te switchen binnen de apps en gebruik te maken van verschillende functies.

Als je de afstandsbediening vergeet, dan kan je gerust stellen dat de Day Dream View een luxere variant van de Google Cardboard is. Met name aan het draagcomfort is een flinke verbetering doorgevoerd.

Doordat de bril nog minder dan 70 euro kost, heb ik hem in deze lijst geplaatst. Voor de smartphone vr-headsets behoort deze tot een van de betere, maar Samsung Gear blijft voor deze doelgroep nummer 1.

Net zoals ik net bij de Samsung Gear benoemde, kun je geen kwaliteit zoals de Oculus rift, HTC & bril van Sony verwachten. Wel is het een ideale manier om kennis te maken met virtual reality.

Beoordeling
Zeer goedkoop
Geleverd met remote control
Erg comfortabel
Basic

Meer informatie & uitgebreide prijsvergelijking: Google Daydream

De keuze is aan jou

Zo zie je maar dat het kiezen van een VR-headset een persoonlijke keuze is. Als je al een sterke game PC hebt of in het bezit bent van de PlayStation 4 dan wordt de keuze al gemakkelijker. In principe zijn de Oculus Rift, HTC Vive en de PS4 Vr alle drie een goede keuze om virtual reality te ervaren.  Mocht je budget een grote rol spelen bij het maken van een keuze, dan zou je toch naar de Smartphone brillen moeten kijken. Hiervoor zijn de Samsung Gear VR en de Google Daydream de beste opties voor 2017.

Eigenlijk kunnen we de VR headsets momenteel verdelen over twee categorieën: Mobiel of met kabels.

De mobiele headsets zijn omhulsels waar je je smartphone in kunt plaatsen. De lenzen zorgen ervoor dat je twee afzonderlijke beelden ziet, waardoor je telefoon een Virtual Reality toestel wordt. Je kunt je wel voorstellen dat de mobiele headsets stukken goedkoper zijn. Een gedeelte van het VR toestel heb je namelijk al aangeschaft. De DayDream van Google en de Gear VR van Samsung kosten nog geen 100 euro. Doordat alles op de telefoon plaats vindt, hoef je ook geen kabels etc. aan te sluiten. Natuurlijk zit er ook een enorme keerzijden aan de mobiele VR. De ervaring is gewoon stukken minder en kan lang niet vergeleken worden met de andere headsets. Het is dus een prima oplossing als je wat wilt experimenteren en virtual reality ontdekken wilt.

De headsets met kabels zoals de HTC vive, Sony Playstation 4 VR en de Oculus Rift worden met kabels bevestigd aan de PC (De bril van Sony uiteraard aan de Playstation 4).  De kwaliteit van deze brillen ligt vele malen hoger dan de mobiele headsets. Maar niet alleen het beeldkwaliteit is stukken hoger, ook de beweging tracking, het geluid en het comfort van deze brillen is erg goed.  Pas met deze brillen kun je echt ervaren wat de mogelijkheden met virtual reality zijn.

Als je nog niet helemaal “in to” virtual reality bent, dan speelt de prijs waarschijnlijk een grote rol mee voor het maken van je keuze. De goedkoopste optie voor een hoge kwaliteit VR bril is minder dan 400 euro (mits je de overige hardware al in huis hebt). Ook de PC brillen zoals Oculus Rift en HTC vive zijn nog niet goedkoop te noemen.  Hiermee moet je ook nog eens in het bezit zijn van een krachtige PC.

Toch ziet het er naar uit dat het voorlopig bij deze keuze blijft. Goedkoop en een slechtere ervaring of wat meer geld op tafel leggen voor de beste virtual reality ervaring van dit moment.

Virtual reality doeleinden

De VR brillen lijken een revolutie te gaan veroorzaken in het technische tijdperk. Met de virtual reality technieken wordt er een totaal nieuwe dimensie gegeven aan gamen, video’s en virtuele tours. De technieken waren al jarenlang bekend, maar het was nog te duur om beschikbaar te worden voor het grote publiek. Doordat tegenwoordig iedereen een smartphone voor handen heeft en de technieken vrij beschikbaar zijn is het nu eindelijk voor het grote publiek.

De concurrentie is moordend, alle grote technische bedrijven proberen marktaandeel te winnen. Hierdoor zijn er vele verschillende modellen. Deze modellen hebben alle eigen functionaliteiten. Ook zijn er verschillende prijsklasse. Dit maakt het mogelijk dat virtual reality voor iedereen beschikbaar is.

Zo kun je als je een laag budget hebt kiezen voor het Google Cardboard. Deze is beschikbaar voor slechts een paar tientjes. Natuurlijk is de ervaring niet te vergelijken met die van de oculus rift. Maar wel is het geschikt om kennis te maken met virtual reality. Het is een makkelijk instapmodel waarmee je je smartphone omtovert tot een wereld van virtual reality.

Wat kun je er mee doen?

Vr-mogelijkhedenMomenteel zijn de brillen het populairst voor virtueel gamen. Bij de VR games bevind jij je echt midden in het spel. Bij de 2D games die we gewend zijn moet je het beeldscherm bij draaien met de pijltjes toets. Word je van achteren geschoten in een schietspel? Dan moest jij razendsnel het beeld bij draaien om te kunnen zien wat er gebeurde.
Bij virtual reality heb je deze knopjes niet meer nodig. De brillen registreren jouw bewegingen. Door op zij te kijken zal je in de game ook het veld naast je zien. Je kunt je 360 graden rond draaien en alles in de game bekijken. Kijk je naar beneden dan zal je de grond in de game zien, kijk je naar boven dan zie je de lucht in de game. Doordat de bril je ogen afdekt zie je niets verder om je heen dan de game. Het zal dus levensecht aanvoelen.

Maar niet alleen voor games is de bril geschikt. Er kunnen ook 360 graden video’s bekeken worden. De 360 graden video’s worden met een 360 graden camera opgenomen. Hierdoor kan jij exact alles zien wat er in de omgeving van de film gemaakt wordt. Waar je vroeger alleen een vast beeld kon zien, kun jij nu zelf bij draaien. Er zijn al enorm mooie video’s gemaakt die met de bril bekeken kunnen worden. Ga zitten, zet de bril op en laat je verassen door de wereld van virtual reality video’s.

Naast entertainment doeleinden zijn er zakelijk gezien ook vele interessante functies van de bril. Een virtuele rondtour is eenvoudig te realiseren door de bril. Een potentiële klant zet de bril op en kan een virtuele rondtour krijgen. Er zijn ook al verschillende bedrijven die het maken van een virtuele rondtour aanbieden.