Vr Brillen Copy

Virtual reality is eindelijk verkrijgbaar voor de consumentenmarkt. Maar wat is de beste VR bril? en welke virtual reality bril voldoet aan jouw eisen? Kijk met ons mee naar de beste vr brillen die momenteel verkrijgbaar zijn in Nederland.

NaamPlayStation VR BrilHTC ViveOculus riftSamsung Gear VRGoogle DayDream
Laagste prijs399,-899,-Nog niet verkrijgbaar NL99,-Nog niet verkrijgbaar in NL
TypeAangesloten met kabelAangesloten met kabelAangesloten met kabelMobielMobiel
AansluitingHDMI, USB 2.0HDMI, DisplayPort, USB 2.0, USB 3.0HDMI, USB 2.0, USB 3.0 USB 2.0, USB 3.0Geen
Resolutie960 x 1080 (per oog)1080x 1200 per oog1080x 1200 per oog2560 x 1440Afhankelijk van je telefoon
HZ (Refresh Rate)1209090-60
Graden view100110110--
Sensoren Beweging, externe visuele positioneringBeweging, camera, externe visuele positioneringBeweging, externe visuele positioneringBeweging, aanwezigheidBeweging
ControlsDualshock 4, PlayStation moveHTC Vive motion controllersOculus Touch, Xbox One gamepadOnboard touchpad, Bluetooth controllersHandheld remote
Hardware platformPlayStation 4PCPCAndroidGoogle Daydream VR
Software platformPlayStation 4SteamVROculusSamsung Gear VR powered by OculusAndroid 7.0 Nougat
Meer informatiePrijs vergelijking & reviewPrijs vergelijking & reviewPrijs vergelijking & reviewPrijsvergelijking & reviewPrijsvergelijking & review

Vr Brillen introductie

Virtual-reality-brillenDe VR brillen lijken een revolutie te gaan veroorzaken in het technische tijdperk. Met de virtual reality technieken wordt er een totaal nieuwe dimensie gegeven aan gamen, video’s en virtuele tours. De technieken waren al jarenlang bekend, maar het was nog te duur om beschikbaar te worden voor het grote publiek. Doordat tegenwoordig iedereen een smartphone voor handen heeft en de technieken vrij beschikbaar zijn is het nu eindelijk voor het grote publiek.

De concurrentie is moordend, alle grote technische bedrijven proberen marktaandeel te winnen. Hierdoor zijn er vele verschillende modellen. Deze modellen hebben alle eigen functionaliteiten. Ook zijn er verschillende prijsklasse. Dit maakt het mogelijk dat virtual reality voor iedereen beschikbaar is.

Zo kun je als je een laag budget hebt kiezen voor het Google Cardboard. Deze is beschikbaar voor slechts een paar tientjes. Natuurlijk is de ervaring niet te vergelijken met die van de oculus rift. Maar wel is het geschikt om kennis te maken met virtual reality. Het is een makkelijk instapmodel waarmee je je smartphone omtovert tot een wereld van virtual reality.

Wat kun je er mee doen?

Vr-mogelijkhedenMomenteel zijn de brillen het populairst voor virtueel gamen. Bij de VR games bevind jij je echt midden in het spel. Bij de 2D games die we gewend zijn moet je het beeldscherm bij draaien met de pijltjes toets. Word je van achteren geschoten in een schietspel? Dan moest jij razendsnel het beeld bij draaien om te kunnen zien wat er gebeurde.
Bij virtual reality heb je deze knopjes niet meer nodig. De brillen registreren jouw bewegingen. Door op zij te kijken zal je in de game ook het veld naast je zien. Je kunt je 360 graden rond draaien en alles in de game bekijken. Kijk je naar beneden dan zal je de grond in de game zien, kijk je naar boven dan zie je de lucht in de game. Doordat de bril je ogen afdekt zie je niets verder om je heen dan de game. Het zal dus levensecht aanvoelen.

Maar niet alleen voor games is de bril geschikt. Er kunnen ook 360 graden video’s bekeken worden. De 360 graden video’s worden met een 360 graden camera opgenomen. Hierdoor kan jij exact alles zien wat er in de omgeving van de film gemaakt wordt. Waar je vroeger alleen een vast beeld kon zien, kun jij nu zelf bij draaien. Er zijn al enorm mooie video’s gemaakt die met de bril bekeken kunnen worden. Ga zitten, zet de bril op en laat je verassen door de wereld van virtual reality video’s.

Naast entertainment doeleinden zijn er zakelijk gezien ook vele interessante functies van de bril. Een virtuele rondtour is eenvoudig te realiseren door de bril. Een potentiële klant zet de bril op en kan een virtuele rondtour krijgen. Er zijn ook al verschillende bedrijven die het maken van een virtuele rondtour aanbieden.

Budget VR brillen

Budget-vr-bril

Wie weinig te besteden heeft of gewoon eens nieuwsgierig is naar Virtual Reality kan kiezen voor een budget bril. Vaak zijn dit kartonnen of plastic brillen waarin een smartphone geplaatst kan worden. Je smartphone plaats je hier in, deze dient dus als beeldscherm en als speaker.

Je koopt deze brillen al vanaf enkele tientallen euro’s. Het nadeel hieraan is wel dat je ze vaak met de hand moet vast houden. Ze zijn niet voorzien van een comfortabele hoofdband.

Het voordeel is dat er voor de smartphone inmiddels vele gratis VR apps te downloaden zijn.  Hierdoor kun jij perfect kennismaken met VR. Vind je deze manier van virtual reality al indrukwekkend? Dan weet je zeker dat de duurdere brillen je zullen bevallen.

Smartphone VR brillen

Smartphone-Vr-brilVirtual reality brillen voor de smartphone zijn een goedkope oplossing voor mensen die virtuele realiteit willen ervaren. Bekijk apps, games en video’s virtueel dankzij de Vr brillen voor de smartphone.

In de bril plaats jij je telefoon, deze dient als beeldscherm en registreert jou bewegingen. Natuurlijk is de kwaliteit en beleving niet zo groot als een echte Vr-Bril, maar het is zeker een manier om meer uit je telefoon te halen.  Als je er een koopt is het belangrijk dat het scherm van jouw telefoon aansluit bij de grootte van de bril. Het maakt niet uit of je telefoon het besturingssysteem van Android of iOs heeft.

Lees meer over smartphone vr brillen

Smartphone Vr modellen

Samsung Gear VR
Homido
Freefly VR
LG 360 vr
Impression PI Vr bril

HQ Virtual Reality brillen

De zogenaamde High Quality Vr-brillen zorgen voor de meest indrukwekkende virtuele realiteit ervaring. Zet de bril op en het voelt als of jij daadwerkelijk in een andere wereld bent. De HQ brillen zijn voorzien van een eigen scherm met een enorme hoge kwaliteit. Ook is het audio systeem bij de bril inbegrepen waardoor je zowel realistisch beeld als geluid hebt.

Daarnaast zijn ze te bevestigen met een band waardoor ze goed op je hoofd blijven zitten. Over het algemeen zitten ze vrij comfortabel.  Deze brillen sluit je aan op je PC of op een console waarmee het avontuur kan beginnen.

HQ VR modellen