VR apps

Met de komst van de mobiele VR brillen zijn er ook steeds meer VR apps beschikbaar. Een VR app is een applicatie die werkt op Android of iOs waarmee er virtual reality technieken worden gebruikt. Voornamelijk zijn dit games of virtuele tours. In Google Playstore en op iTunes zijn er al vele apps te downloaden om virtual reality te ervaren.

Gratis VR Apps

Virtual Reality is ook volop gratis verkrijgbaar. Er zijn voor zowel Android als voor iOs verschillende gratis apps verkrijgbaar. Dit is dus een ideale manier om eens te ontdekken wat virtuele realiteit op de smartphone precies inhoud.
Hoewel de apps gratis zijn is hier vaak niets van te merken als we naar de inhoud of kwaliteit kijken. Er zijn momenteel al honderden apps die gratis te downloaden zijn. Hier zitten zeker een paar pareltjes tussen. Denk hierbij aan virtuele rondtours op prachtige plekken of leuke spelletjes die je kunt spelen.

Virtual Reality game apps

Met je smartphone is het ook mogelijk om virtual reality games te spelen. Het aanbod begint zelfs met de dag groter te worden. De VR games kunnen gespeeld worden op een Android of iOs toestel in combinatie met een smartphone VR bril. Zet de bril op, start het spel en je begeeft je midden in de game.

De kwaliteit van de spellen kan niet vergeleken worden met die van de “hq” brillen. Maar het is zeker een bijzondere ervaring als je het voor het eerst speelt. Je vergeet bijna de wereld om je heen als je zo’n game aan het spelen bent.

Er zijn zowel gratis als betaalde games verkrijgbaar. Vaak zijn de gratis spellen net wat kleiner en minder spectaculair. De game apps die betaald zijn kosten slechts enkele euro’s. Het is dus zeker de moeite waard om een aantal populaire vr-games aan te schaffen.

Educatieve virtual reality apps

Als je denkt dat virtual reality alleen voor entertainment doeleinden beschikbaar is dan zit je er goed naast. Er zijn namelijk enorm veel applicaties met educatieve doeleinden.

Doordat er met virtual reality de werkelijkheid nagebootst kan worden, is het perfect om in te zetten in ons onderwijssysteem. Het leren vliegen voor een piloot is een erg duur proces, ook bijvoorbeeld bij een operatie kan de student niet zo maar aan de slag.

Door de komst van VR kunnen studenten eerst experimenteren met virtual reality. Momenteel zijn er al verschillende onderwijssystemen die hier mee aan het experimenteren zijn. Doordat het nog in de kinderschoenen staat, wordt het aanbod in de toekomst alleen maar groter.

Virtual reality Android

Android-apps

Voor Android is er een mooi aanbod van virtual reality apps beschikbaar. Het is niet heel gek als we kijken naar wie op dit moment vr ondersteunen. Zo heeft Samsung een eigen VR bril, de Samsung gear, en heeft Google zelf de cardboard ontwikkeld. In de Google Playstore zijn daarom dan ook al vele apps te vinden. Bekijk hier het totale overzicht.

iOs VR apps

iOs-logo

Vele VR apps worden voor zowel Android als voor iOs ontwikkeld. Hierdoor kun jij ook kennismaken met virtual reality op de iPhone. Hoewel Apple nog geen eigen VR-bril heeft aangekondigd, zijn er wel mogelijkheden voor Virtuele realiteit. Plaats je iPhone bijvoorbeeld in de Google cardboard om je iPhone om te toveren in een virtuele-realiteitsbril. Je kunt de apps downloaden op iTunes.com. Bekijk hier het overzicht.