PlayStation Vr Bril

playstation-4-virtual-reality-bril-inleidingPlayStation Vr is de VR bril van Sony die geschikt is voor de Playstation 4. Dankzij de Playstation virtual reality bril wordt er een nieuwe dimensie en ervaring aan gamen op de PS4 toegevoegd. Ontdek op deze pagina alles over de bril wat jij moet weten voordat je hem aanschaft!

Playstation VR bril kopen

Wil jij de PS4 vr bril kopen? Wij hebben een prijsvergelijking gemaakt van Nederlandse webwinkels die deze aanbieden.

Playstation VR bril

ProductLevertijdPrijsMeer informatie
Sony Playstation VR1 dag€399.-Meer informatie
Sony Playstation VR1 dag€399.-Meer informatie
Sony Playstation VR1 dag€399,-Meer informatie
Sony Playstation VR1 dag€399,-Meer informatie
Sony Playstation VR1 dag€399,-Meer informatie

Bij bestelling van de bril ontvang je het volgende:

 • PlayStation VR headset
 • Processor unit
 • Stereo oordopjes
 • HDMI kabel
 • USB kabel
 • AC adaptor
 • PS VR headset connection adaptor

Momenteel is de pre-order gestart. Dit betekend dat bestellingen die vandaag geplaatst worden, geleverd worden op de release datum. Je kunt je afvragen waarom je een pre-order zou willen plaatsen. Dit is heel goed uit te leggen. Bij de release zullen veel game liefhebbers een bestelling plaatsen. Hierdoor kan het voorkomen dat het artikel uitverkocht wordt. Als jij een pre order plaatst ben je dit punt voor en zou jij de eerste in Nederland zijn die het artikel ontvangt. Je doet er dus goed aan om nu alvast een bestelling te plaatsen.

Over de Playstation 4 VR bril

Ben je al in het bezit van een PS4? Dan kun je vanaf oktober 2016 een nieuwe dimensie aan het gamen toevoegen. Dankzij de PS4 virtual reality headset is het mogelijk om Playstation 4 vr games te spelen. Vanaf het moment dat jij de bril in ontvangst neemt en aansluit wordt gamen een nieuwe ervaring voor je. In plaats van gefocust op een (klein) scherm te zijn, zie jij nu alles wat er om je heen gebeurt midden in het spel. Sony heeft er alles aan gedaan om de virtual reality ervaring zo levensecht mogelijk te maken.

Speelgrenzen worden verlegd dankzij de technieken in de VR bril. De headset is zo ontworpen dat hij comfortabel op je hoofd zit en het geschikt voor iedereen is. Een kritiek punt op virtual reality is dat je het niet samen zou beleven. Hier heeft Sony iets slims op bedacht. Zo kun je de bril aansluiten op een tv scherm. Hierdoor kunnen je vrienden of andere aanwezigen direct zien wat jij tijdens het gamen ziet. Andere kunnen met jouw mee doen terwijl jij het gevoel hebt dat je je in een andere wereld bevind.

Bekijk de trailer van Sony om een nog duidelijkere indruk te krijgen van de bril:

Specificaties PS4 virtual realityps4-vr-birl

  • Display: OLED
  • Schermformaat: 5,7 inch
  • Schermresolutie: 1920 x RGB x 1080 (960 x RGB x 1080 per oog)
  • Vernieuwingsfrequentie: 120 Hz, 90 Hz
  • Gezichtsveld: Ongeveer 100 graden
  • Sensoren: Acceleratiemeter, gyroscoop
  • Interface-verbinding: HDMI, USB

Release datum en prijs

Al enige tijd geleden werd er bekend gemaakt dat Sony zich met Virtual reality bezig hield. Toen werd er nog onder projectnaam Morpheus gewerkt. Er werd enorm geheimzinnig over gedaan en er was nog weinig bekend over de prijs en de release date.

Nu is de release datum en de prijs van het product al bekend. De bril is te koop vanaf 13 oktober 2016 in Nederland. Tegen een prijs van 399 euro kan hij al gekocht worden. Dit is exclusief de PS4 en accessoires. Voor de prijs wordt alleen de bril geleverd. Het duurt dus niet lang meer voordat we kunnen gaan gamen!

PS4 VR accessoires

Ps VR benodigdhedenOm virtual reality games op de PS4 te kunnen spelen heb je natuurlijk een PS4 en een vr bril nodig. Naast deze twee artikelen zijn er nog andere accessoires. Deze accessoires zij niet 100% noodzakelijk, maar toch kun je er bijna niet omheen als jij het maximale uit je Playstation wilt halen. Hoogstwaarschijnlijk ben jij al in het bezit van de PS4 en wellicht heb jij ook al een of meerdere van de accessoires. We zullen nu de accessoires die geschikt zijn benoemen.

PS 4 Camera

ps-4-vr-cameraDe PS 4 camera was voorheen een accessoires die voor sommige spellen gebruikt kon worden. Het was niet noodzakelijk. Als je VR games wilt spelen is de PS4 Camera van groot belang.  Voor het spelen van spellen is het zelfs vereist. Zonder de camera kan de vr bril alleen gebruikt worden om video’s te bekijken.  De camera is noodzakelijk om de vr games perfect te laten verlopen.

PlayStation move controller

PS 4 move controllerDe PlayStation move controller is een controller waarmee je een spel kunt besturen op basis van je bewegingen. Waarmee je vroeger op de oudere play stations alleen met een controller op knopjes kunt drukken wordt het gamen nu levensecht. Met de playstation move controller voor de PlayStation 4 worden jouw bewegingen werkelijkheid in de game. De controller is draadloos en registreert jouw bewegingen. Door deze controller te combineren met de VR Bril heb jij het gevoel dat jij echt in de game bent.

Seagate Playstation SSHD

De sshd is niet noodzakelijk voor gebruikers die virtual reality willen gebruiken. Toch kan het zijn dat jij als gamer deze harde schijf nodig gaat hebben. Dit is daarom dan ook de reden dat we hem toch even in dit rijtje hebben genoemd.

PlayStation Vr Games

Playstation-vr-gamesDe Vr is vrij nieuw waardoor je je zorgen kunt maken of er wel genoeg spellen zijn die je kunt gaan spelen. Hier hoef je je absoluut geen zorgen om te maken. Het hoofd van PlayStation gaf aan in een interview dat er meer dan 200 ontwikkelaars bezig zijn met het maken van virtual reality games voor de ps4. Deze werken samen aan 100 games waar ook een flink aantal grote namen tussen zijn.

Veel gestelde vragen

Vraag 1

Antwoord 1

Ervaringen met de PS4 VR

ervaringenBenieuwd naar wat andere gebruikers vinden van de Playstation vr bril? Lees dan de Project morpheus reviews onder deze pagina. Ben jij in het bezit van de vr-bril? Help ons en andere bezoekers door jouw ervaringen te beschrijven in een review. Laat een eerlijke beoordeling achter zodat het een bijdrage kan leveren aan de keuze van andere bezoekers.

Laat je beoordeling achter