Oculus rift

Oculus is het toonaangevende bedrijf op het gebied van VR brillen. Door de opkomst en populariteit van de Oculus rift volgde vele grote merken met de ontwikkeling van een vr bril. Toch blijft de oculus rift vr bril volgens vele de beste keuze.  Deze bril wordt aangesloten op de PC waarmee er een nieuwe dimensie aan gamen en video’s kijken wordt toegevoegd.

Oculus rift kopen

Wil jij een oculus rift vr bril kopen? Momenteel is hij bij onderstaande webwinkels te kopen:
Bol.com
Oculus.com

De oculus rift is sinds januari 2016 te koop voor consumenten in Nederland.  Voor iemand die nog nooit een Vr bril heeft op gehad is het lastig te omschrijven wat je ziet. Het is echt iets wat je zelf moet ervaren.

De rift is voorzien van twee oogstukken die beide een ander beeld geven. Deze twee beelden zijn zo op elkaar afgestemd zodat jij een realistisch beeld krijgt van de game of video die je bekijkt.

Als je aan het gamen bent en je je hoofd draait, draait het beeld mee. Je kunt dus voor je achter je en op zij kijken in de game.  Waar je vroeger met de pijltjes knop het beeld (traag) kon draaien, is dit nu razend snel en eenvoudig mogelijk.  Je kunt je volledig 360 graden ronddraaien. Je kunt dus zowel de grond als de lucht in de game bekijken. Aan alle details zijn gedacht binnen de game waardoor je je in een realistisch en gedetailleerde 3D wereld bevind.

Oculus rift gebruiken

Als je de Oculus Rift gebruiken wilt moet je deze aansluiten op een PC. Niet iedere PC is geschikt om de Vr bril te gebruiken. De computer moet geschikt zijn om zware games probleemloos te kunnen laden. Helaas is de rift niet te gebruiken voor een PlayStation, Xbox of andere console. Ook is het niet te gebruiken in combinatie met een smartphone. Wil jij weten of jouw PC geschikt is? Doe dan gratis deze test en kom erachter!

Prijsklasse

De prijs voor de rift bedraagt 699 euro op het moment dat hij uitkwam. Op deze prijs is nog al een kritiek ontstaan. Veel potentiële kopers vinden het namelijk veel te uur. De rift moet gecombineerd worden met een krachtige pc waardoor het niet voor iedereen financieel haalbaar is. Meestal worden technologische producten in het begin voor een relatief dure prijs aangeboden. Wij verwachten daarom ook dat het niet heel lang zal duren voordat de prijs over een aantal maanden zou zakken.

Virtual reality games

Doordat je deze bril aansluit op je Computer zijn alle PC games te spelen. Er zijn inmiddels al vele games in VR beschikbaar voor de pc. Sommige spellen zijn exclusief voor de PC in virtual reality gemaakt. Ook zijn er bestaande populaire spellen omgetoverd tot een virtuele variant.

De bril die je bij het gamen draagt, bepaald voor een groot deel de ervaring. Door met deze bril te gamen weet jij zeker dat je het maximale uit je game ervaring haalt.

Empty tab. Edit page to add content here.

Om de game ervaring nog realistischer te maken zijn er accessoires beschikbaar. Deze accessoires zijn ontwikkeld door Oculus en gaan daarom hand in hand samen met de rift.

Oculus Touch

Bewegingen van je hoofd worden door de bril geregistreerd waardoor het beeld veranderd. Maar het besturen van de game is ook mogelijk op basis van bewegingen dankzij de Oculus Touch. Deze controllers liggen perfect in de hand en zijn voorzien van beweging censoren. Maak een beweging om de game te besturen. Daarnaast zijn deze ook voorzien van “ouderwetse” knopjes. Door dit te combineren voelt het gamen nog echter aan. De controllers zijn draadloos waardoor je hier ook geen rekening mee hoeft te houden.

Oculus rift ervaringen

Benieuwd naar wat andere gebruikers vinden van deze bril? Lees dan de Oculus rift reviews onder deze pagina. Ben jij in het bezit van de vr-bril? Help ons en andere bezoekers door jouw ervaringen te beschrijven in een review. Laat een eerlijke beoordeling achter zodat het een bijdrage kan leveren aan de keuze van andere bezoekers.

Oculus rift reviews
Wat andere gebruikers vinden Laat je beoordeling achter
Sort by:

Be the first to leave a review.

{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Laat je beoordeling achter