Augmented reality brillen

Augmented reality en virtual reality zijn twee afzonderlijke termen, die vaak door elkaar worden gebruikt. Augmented reality is ook virtual reality, maar andersom niet. Augmented Reality, vanaf nu AR, gaat dus nog een stapje verder. Met AR zie jij de levensechte omgeving, maar hier kunnen ook grafische beelden in verwerkt worden.

Stel als jij naar een woonkamer kijkt, dan kun je deze echt zien en bijvoorbeeld zien hoe het er uitziet met een rode bank erin. Je kunt je welvoorstellen dat dit absoluut doorslaggevend is. Niet alleen voor het voorbeeld van de woonkamer, maar op alle vakgebieden. Daarnaast zou gamen nooit meet het zelfde zijn dankzij AR technieken. Op deze pagina geven we je meer informatie over Augmented Reality brillen oftewel AR brillen.

Augmented reality brillen

Augmented-reality-techniekenAugmented reality betekend letterlijk vertaald toegevoegde realiteit. Met een AR bril worden er grafische beelden toegevoegd aan de realiteit. De augmented reality bril gaat dus wel een stapje verder dan de virtual reality bril. Met de virtual reality bril zie je namelijk geen werkelijkheid, maar enkel en alleen grafische beelden.

Momenteel zijn de AR brillen nog volop in ontwikkeling door de grote tech bedrijven. Zo werkt Microsoft momenteel aan de Hololens en is Google ook een Smartglass aan het ontwikkelen.

Meer informatie over AR brillen volgt snel!