360 graden video

Met de Virtual Reality brillen kun je niet alleen VR games spelen. Er gaat ook een wereld voor je open dankzij de 360 graden video’s. Deze video’s worden opgenomen met een speciale 360 graden camera. Hierdoor bepaal jij zelf wat jij te zien krijgt in de video en kun jij video op een nieuwe manier ervaren.

360 graden video platformen

Je hebt geen speciale dvd speler of televisie nodig om de virtual reality video’s te bekijken. Deze video’s kunnen sinds 2015 gewoon op Youtube en Facebook geüpload en bekeken worden. Youtube en Facebook zijn momenteel de belangrijkste websites als het gaat om het verspreiden van video content. Wie een VRbril draagt kan de video afspelen en om zich heen kijken.

Kijk je opzij, dan zie je wat er aan die kant in de video gebeurt. Hierdoor kun je zelf de regisseur zijn. Deze video’s zijn ook te bekijken zonder een speciale bril. Op Youtube en op Facebook zie jij dan pijltjes waarmee je het beeldscherm bij kunt draaien. Natuurlijk is dit lang niet zo spectaculair als bij het dragen van een bril. Met het dragen van de bril wordt het kijken van de video een totaal nieuwe ervaring.

Beschikbare content

Hoewel het filmen en maken van 360graden video’s vrij nieuw is, is er al een groot aanbod van video’s beschikbaar. Vele bedrijven hebben al een professionele video laten maken. Zo kun jij mooie natuurgebieden of steden bekijken in virtual reality. Hierdoor lijkt het als of jij er daadwerkelijk bent. Je kunt hetzelfde zien als iemand die er daadwerkelijk is.

Doordat de consumenten 360 graden camera’s ook langzaam maar zeker beschikbaar worden is er ook al veel amateur materiaal beschikbaar. Het is een kwestie van tijd voordat Youtube en Facebook overspoelt gaat worden met virtual reality videos’.

Bekijk onderstaande spectaculaire video om een indruk te krijgen.

 

Breng herinneringen weer tot leven

Stel je bent op vakantie geweest waar je een enorm mooie tijd hebt gehad. Dankzij VR-video kun jij die tijd weer herbeleven. Als je de vakantiefoto’s met een 360 graden camera maakt is het mogelijk alles weer te ervaren. Thuis zet jij de vr bril op en je ervaart je weer in de omgeving waar jij vakantie had. Dit is slechts een van de vele mogelijkheden die VR filmen met zich mee brengt. Herinneringen worden realistisch weergeven en tot leven gebracht.

360 graden camera